Майк Тайсън е спечелил почти 500 млн. долара по време на невероятната си боксова кариера, но признава, че ги е пропилял всичките в рамките на 15 години. Бившият световен шампион в тежка категория, който е определян като един от най-великите за всички времена, признава че е правил луди неща.

Тайсън, който навърши 56 г. преди седмица, похарчил последния си милион за лечение на зависимости.

„Когато изкарваш толкова много пари, те ти стигат за дълго време“, обяви Железния пред подкаста The Pivot. “Те не свършват веднага. Отнема ти 15-16 години преди да фалираш. Аз правех луди неща. Като „Хей, бейби, харесва ли ти тази кола? Ела и прекарай уикенда с мен и я имаш“. Просто луди неща, които можеш да правиш, когато имаш пари“, допълва Тайсън.

„Похарчих последните си пари, които имах от бокса за рехабилитация. Около един милион. Имах достатъчно пари, около 2 млн. и си купих и къща във Финикс. Тя бе трудна за продажба, но едни хора я харесаха и бум, дадоха ми парите. Това е Божие действие“.

Тайсън признава, че е взел пари на заем от китаец, за да си купи имение, след като напусна своето жилище в Лас Вегас. Говорейки още за парите от бокса, ветеранът признава, че най-лошото нещо, което е можел да направи за 8-те си деца е да пропилее състоянието си.

„Да се молят много и да работят много“, отговори Тайсън на въпрос, какво би предал на децата си. „Да работят упорито и да вярват в себе си. Не бих им помогнал, ако им дам пари. Само мога да ги нараня, ако им дам пари“, завършва Тайсън.