Василий Ломаченко избухна в сълзи, когато се върна в съблекалнята си след загубата си с единодушно съдийско решение от Девин Хейни в събота вечер. Картите на съдиите разделиха мненията в края на силно оспорваното състезание, като някои фенове го определиха като „грабеж“.

Битката започна с агресивен бърз старт на Хейни в първата минута, който прикова опонента си с няколко забележителни удара в главата и тялото в началото. Ломаченко отговори като използва бързата си работа с крака, за да намери път покрай ударите на Хейни към вътрешната страна, където започна да нанася комбинирани удари.

Въпреки че беше известен с това, че стартира бавно, украинецът изненада американеца, като не губи време да влезе в действието. В последните рундове Лома беше по-добър и направи серия от добри удари. Накрая съдиите решиха в полза на Хейни – 116:112, 115:113 и 115:113.

Веднага след мача украинеца заяви: "Не искам да говоря за това. Всички хора виждат какво се случи днес. Не мога да говоря за това в момента, просто не е удобен момент за мен”. По-късно той беше видян да се връща в съблекалнята си и да плаче. Лома по-късно обясни: „Току-що си спомних, че синът ми днес ми се обади седем пъти и всеки път ми каза: „И новото, и новото“. Спомних си този момент, беше ми много тежко."

Това е трета загуба на украинеца в кариерата и тя най-вероятно го обрича да тръгне по пътя надолу в кариерата си. Хейни остава без поражение.