Абсолютният световен шампион в полутежка и тежка категория украинецът Олександър Усик (22-0, 14 нокаута) беше гост на популярния подкаст "Правилото на трите нокаута" и потвърди, че планира да прекрати кариерата си в полутежка категория.

Усик е събрал колекция от най-високите отличия в аматьорския бокс (европейски, световен и олимпийски шампион), преди да стане професионалист. След това той прочисти полутежка категория и спечели всички пояси, преди да се премести в тежка категория през 2019 г.

Украинецът отне три титли от британеца Антъни Джошуа (28-3, 25 нокаута), защити ги в незабавен реванш. През май 2024 г. в Рияд, Саудитска Арабия, Усик стана първият шампион в тежка категория от 25 години насам, който спечели титлата, като победи британеца Тайсън Фюри (34-1-1, 24 нокаута). Двамата ще проведат реванш през декември.

"За втори път мога да стана абсолютен шампион в полутежка категория. Планирам да се върна в тази категория. В крайна сметка, когато започнах да се подготвям за Фюри в тренировъчния лагер, трябваше спешно да кача килограми - налагаше се да ям през цялото време. Беше ми трудно."