Въпреки важността и значението на предстоящия двубой за обединяване на всички пояси в тежка категория между украинеца Олександър Усик (21-0, 14 нокаута) и британеца Тайсън Фюри (34-0-1, 24 нокаута), той няма да се прибави към златната колекция от класики в дивизията заради стилистиката на двамата бойци. Тази прогноза направи бившият световен шампион от Ирландия и член на Боксовата зала на славата Бари Макгугън.

"Днес нямаме безкомпромисни битки в тежка категория, каквито имаше през 70-те години на миналия век", каза Макгугън. "Битката между Мохамед Али и Джо Фрейзър през 1971 г. беше невероятна, да не говорим за "Трилъра в Манила" през 1975 г. Ридик Боу и Ивендър Холифийлд също се доближиха до тези стандарти. Може да има и други. Но не с такава честота, каквато си спомням."

"Колкото и да обичам Усик, той старателно избягва битките. Не го обвинявам за това. Той е технически отличен, но никога няма да го видите в зрелищен побой", заяви още легендата. „Фюри победи Дионтей Уайлдър във втория им мач, но не срещна никаква съпротива. Първата им битка беше вълнуваща само заради забележителното завръщане на Фюри след нокдауните".

"Битката между Фюри и Усик няма да ни върне в седемдесетте години на миналия век", заяви уверено Макгугън. „Това ще бъде техническо състезание. Усик печели, като влиза и излиза от дистанция с ударите си. Фюри печели, като го вкарва в забвение с удари и не му позволява да се приближи. Може да е вълнуващо, но не виждам три нокдауна в първия рунд. Бих се радвал да видя Антъни Джошуа и Франсис Нгану да го направят, но не е лесно с такива огромни габарити, каквито имат сегашните боксьори“.

Битката Усик - Фюри е насрочена за 17 февруари в Саудитска Арабия.