Опитният британски боксов коментатор Стив Бънс беше домакин на предаване, в което участниците в бъдещия двубой за световната титла в тежка категория - украинецът Александър Усик (21-0, 14 нокаута) и британецът Тайсън Фюри (34-0-1, 24 нокаута) - разговаряха лице в лице.

Бойците отговориха на въпроси за бъдещото противопоставяне, мотивацията в тренировките, обидите, страха, Бога, уважението, бъдещите взаимоотношения и очакванията преди боя.

Стив Бънс: Най-накрая сме тук. Имахте ли някакви съмнения, че няма да се озовете тук, че това няма да се случи?

Фюри: Не. не съм се замислял, че битката може да се провали. Въпросът беше само къде и кога?

Усик: Вярвах, че тази битка ще се случи. Винаги съм вярвал.

Фюри: Що се отнася до мен, това никога не е влизало в уравнението. Винаги съм бил аз, Уайлдър и Джошуа. Разбира се, той победи Джошуа, зае своята позиция и влезе в уравнението.

Стив Бънс: Какво означава за вас да сте номер едно в тежка категория в света?

Усик: За мен означава повече да бъда нормален, достоен човек, отколкото да бъда номер едно в тежка категория.

Фюри: Ами, мисля, че и двамата сме достойни хора, и двамата сме семейни, и двамата имаме деца, и двамата сме честни. Не мисля, че можем да бъдем по-прилични. Вижте, поясите са едно нещо. Ще се бия с него, имаше голяма промоция, а сега ще видим кой е по-добър, аз или Олександър. Но аз съм завоевател, не забравяйте това. Той е Олександър, но аз съм великият. Така че ще видим.

Стив Бънс: В миналото е имало някои обиди. Не ужасни обиди, а леки обиди. Всичко това част от играта ли е?

Фюри: Всичко това е част от играта.

Усик: Мисля, че е добре, разумно казано, когато повишаваме нивото на борбата си. Но когато преминем по-скоро към някакви груби неща, мисля, че това е лично и не бива да се прави, защото децата ни гледат. Въобще не съм обиден от нищо от думите на Тайсън Фюри. Изобщо нищо.

Стив Бънс: Ти си доста добър в това да обиждаш другите, но не се получава, когато хората обиждат теб, Тайсън.

Фюри: Аз съм дебел, аз съм плешив, аз съм грозен, аз съм бавен. Всичко, което хората казват, е вярно.

Усик: смее се.

Фюри: Преминал съм върха си. Просто не казвайте на никого.

Стив Бънс: Олександър, в момента си до Тайсън Фюри, има ли нещо, което искаш да му кажеш?

Усик: Искам да му кажа да не бяга никъде.

Стив Бънс: Ще избягаш ли от него?

Фюри: Да, той е много плашещ! За мен това е боксов мач. През целия си живот съм се занимавал с бокс. Не се притеснявам от него.

Стив Бънс: Но това е изключителен двубой. Имате ли нужда от допълнителна мотивация за Олександър Усик?

Фюри: Не, ние се бием за всички пояси, непобедени сме, наследство или както искате го наречете, тонове пари. Какво друго ти трябва за мотивация?

Стив Бънс: А ти, Олександър?

Усик: Моята мотивация е семейството ми, страната ми, хората, които сега подкрепят страната ми, това са украинските войници. Това е моята мотивация. Но имам възможност, втора възможност да взема титлата абсолютен шампион - това е моята мотивация.

Стив Бънс: Ще доведете ли специални спаринг партньори на лагера? Или ще правите обичайните си познати неща?

Фюри: Ще бъдат същите неща. Разбира се, ще доведа спаринг партньори левичари. Това е всичко. Какво друго можеш да направиш за един боец. Няма много неща, които можеш да направиш за него, за мен или за който и да е друг. Това е боксов мач. Ако той е по-добър от мен, ще ме победи. Ако аз съм по-добър от него, ще го победя. Това е всичко.

Усик: Не ми трябва нищо специално. Подготвям се за него от години. Откакто той победи Владимир (Кличко). Той не знаеше за мен, защото не съм толкова известна личност в света на бокса. И се подготвям както за Антъни Джошуа, така и за него, откакто започнах да се занимавам с професионален бокс.

Стив Бънс: Значи не се страхувате от този голям и висок мъж?

Усик: Не.

Стив Бънс: Трябва ли той да се страхува от теб, Тайсън?

Фюри: Ще разберем на 17 февруари. Дали трябва да се страхува, или не.

Стив Бънс: Александър, дали това е битка на техниката, или е битка на сърцето и желанието, какво мислиш?

Усик: Това е битка на техниката, това е битка на сърцето, това е битка на цялата ми кариера, спортна кариера и спортен живот. Хората искат да го видят. Хората искат да видят Тайсън Фюри и Олександър Усик на ринга за "абсолютната титла" и ние трябва да им дадем тази битка, защото те я заслужават.

Стив Бънс: Това ли е битката на живота ти, Тайсън?

Фюри: Всяка битка е битката на живота ми. Особено срещу абсолютен шампион в полутежка категория, шампион в тежка категория, олимпийски шампион. Трябва да е така. Трябва да покажа всичко, на което съм способен. Знам, че той не може да ме победи! Знам, че не може. Вижте, той е богобоязлив човек, също като мен. Ние сме двамата най-големи християни в бокса. Той може да тренира, както си иска, аз мога да тренирам, както си искам, но печели този, чиято победа иска Бог. Няма значение откъде идваш. Който и да е бил избран за тази битка, ще спечели. Уважавам те повече от другите боксьори заради вярата ти. Ето защо те уважавам. Виж, шампион срещу шампион е страхотно, но да видиш някой друг шампион, който има вяра в Бога, е невероятно. Това е прекрасно.

Усик: На 17 февруари ще има един шампион!

Фюри: Добре. Вече мина много време. Вече 24 години не сме имали абсолютен шампион в супертежка категория. Сега нашата съдба е да излезем и да се бием за шампионската титла. Никой друг не е бил в тази подзиция през последните 24 години. Имало е много световни шампиони преди теб, преди мен, преди нас, но те не са имали възможност да се бият за абсолютен шампион по една или друга причина. Така че всичко, което трябва да направим сега, е да танцуваме. И аз очаквам с нетърпение това предизвикателство.

Стив Бънс: Смятате ли, че някога в бъдеще, след 5-10-15 години, когато имате внуци, ще се разбирате добре?

Фюри: Ако говоря честно пред Бога, не изпитвам никаква неприязън към Олександър. Никаква омраза, никаква враждебност. За мен това е просто бизнес. Излизам навън, върша си работата. И той ще си свърши своето. Това е всичко. Не изпитвам омраза към него. Нямам антипатия към него. Той е човек, когото хората харесват. Не мога да кажа нищо лошо, но за съжаление на Олександър, той се бие с Тайсън Фюри в моята ера. Това е всичко. Просто трябва да го победя, за да зачеркна всички. Това е всичко. Това ще бъде "роял флъш".

Стив Бънс: И някъде там следващият ще бъде Джошуа?

Фюри: Не, Джошуа! Той победи Джошуа два пъти, дори не е нужно да го споменаваш в един и същи разговор! Той победи Джошуа два пъти. Аз съм побеждавал Уайлдър два пъти. Сега въпросът е кой ще победи? И това ще бъда аз. Това е всичко. Кралят на замъка. Край.

Стив Бънс: Вие също ли се чувствате по този начин или имате нужда от малко омраза в подготовката? Може би трябва да не харесвате противника си по някакъв начин?

Усик: Нямам нужда от никаква омраза, защото си върша работата на 300%. Обичам това, което правя. Омразата поражда омраза. Имам спортен гняв, това ми е достатъчно.

Стив Бънс: И накрая, искам да чуя прогнозите ви?

Фюри: Мога да го преборя. Между другото, аз съм добър боксьор, но вече не използвам това. Когато се боксирах с Владимир Кличко, го пребоксирах. Финтирах, плъзгах се, избягвах - а той не можа да нанесе нито един удар. Ако искам, ще направя същото и с него. В друг случай ще застана на преден план и ще му нанеса ударите. Има само един човек, който стои на пътя му към пълното господство в Европа, и това е Циганският крал. Това, което искам да кажа, е, че във Великобритания няма никой друг, а само Тайсън Фюри. Нито Джошуа, нито Дейвид Хей, нито Чисора, нито Дюбоа, нито Джо Джойс. Само Тайсън Фюри. Аз заставам на пътя му и ще бъда победителят.

Стив Бънс: И Александър, последни думи от теб. Тайсън е започнал и ти ще завършиш. Каква ще бъде прогнозата ти?

Усик: Голяма битка. След края на дванадесетия рунд и обявяването на победителя - Украйна и целият свят ще ликуват.