Суперзвездата на бокса мексиканския шампион Саул Канело Алварес (61-2-2, 39 нокаута) сравни двамата си съперници - сънародника си Хайме Мунгуя (43-1, 34 нокаута) и пуерториканеца Едгар Берланга (22-0, 17 нокаута) - в интервю за DAZN Boxing. През май Канело побени Мунгуя по точки, следващият му съперник е Берланга, като битката е тази събота.

"Мисля, че ще бъде приблизително същата битка като с Мунгуя. Хареса ми да се бия с Мунгуя. Ето защо не исках да го нокаутирам. Берланга умее да върви само напред и да нанася удари. Ето защо мисля, че ще имаме труден двубой."

Въпреки недоволството на феновете, Канело настоява, че ни очаква "страхотна битка, защото това е класика и история - Мексико срещу Пуерто Рико. Има много недоволни хора? Винаги ще има такива. Особено към мен. Вижте, аз се бих с всички. Но те все още не бяха доволни. Така че сега вече не ми пука."

Мексиканецът смята Берланга е сериозен съперрник. "Той е силен и бърз. Особено в началото на боя. Той е много равномерен и голям за това тегло. Но нищо, което да не съм виждал преди. Какво ми каза той на пресконференцията? Не разбрах много, защото той има странен акцент. Нещо като: "Ще видиш какво ще стане на 14 септември". А аз му казах, че няма да видя нищо ново."