Канело Алварес се съгласява с огромната си, нарастваща група критици. Безспорниятшампион в суперсредна категория признава, че в последните си "няколко мача" не е изглеждал като онзи боксьор, който не толкова отдавна беше смятан за краля на спорта. Шампионът в четири дивизии направи това изненадващо разкритие по време на втория епизод на "ALL ACCESS" на Showtime: Канело срещу Джермел Чарло", чиято премиера се състоя в петък вечерта по кабелната мрежа.

"От боксова гледна точка не бях на 100 процента", каза Алварес. "Но критиците винаги търсят нещо, нали? И очевидно съм съгласен с тях, че през последните няколко двубоя не изглеждах както преди. И не искам просто ги опровергавам. Предпочитам да покажа. В тази битка ще видите разликата."

Алварес, който навърши 33 години през юли, спечели всеки от последните си два двубоя, и двата 12-рундови мача за шампионската титла в суперсредна категория, с единодушно решение над Генадий Головкин и Джон Райдър. Дмитрий Бивол победи Алварес убедително по точки преди това, но този 12-рундов двубой се проведе при ограничението за лека тежка категория от 175 паунда, за пояса на Бивол на WBA.

Реваншът срещу Бивол така и не се състоя, което накара Алварес (59-2-2, 39 нокаута) да се съгласи на договор за три двубоя с Premier Boxing Champions на Ал Хеймън. Първият двубой от това споразумение е на 30 септември с Чарло (35-1-1, 19 нокаута), неоспоримия шампион в средна категория, който ще премине две теглови категории нагоре, за да се изправи срещу Алварес за короните на IBF, WBA, WBC и WBO в категория до 168 паунда.