Вторият най-популярен мексикански боксьор Хайме Мунгуя направи сериозна заявка за битка с Канело Алварес, след като нокаутира в девети рунд Джон Райдър в битка от супер средна категория. Мунгуя четири пъти пращаше в нокдаун съперника, преди да го нокаутира. Изборът за бинтка с Райдър е стратегически, тъй като Райдър представляваше не само боец от топ 10 в супер средна категория, но и най-скорошният претендент на Канело, възможност за директно премерване на силите на Мунгуя. 

Мунгуя постигна най-добрия резултат, на който можеше да се надява, като нокаутира Райдър в девет рунда, пращайки го четири пъти в нокдаун пред близо 11 000 фенове в Footprint Center във Финикс, САЩ. Това е 43-ата победа от 43 мача за Мунгуя, който има и 34 нокаута.

Трябва да се отбележи също, че макар Райдър да говореше, че е пред пенсиониране, не се представи слабо на ринга.  Всъщност само един рунд преди Мунгуя да го нокаутира, Райдър може би изигра най-добрия си рунд в двубоя, противодействайки ефективно с къси десни и бързи леви крошета в тялото.

На 27-годишна възраст и с 43 двубоя зад гърба си, Мунгуя явно е готов да се изправи срещу Канело Алварес.

"Вярвам, че това ще бъде страхотна битка за Канело, за него, за всички нас. Искаме най-доброто и очакваме най-доброто", заяви Мунгуя на пресконференцията след двубоя, преди да се обърне към критиките за силата си и последните си изяви. "Винаги е чудесно да бъдеш скромен и честен с феновете. Това е и страхотна мотивация, когато хората не вярват в теб. И това е отговорът, който исках да им дам - страхотен двубой, който да отговори на всички съмнения отпреди, но сега сме готови."