Канело Алварес спечели мексиканско-пуерториканската война в Лас Вегас снощи. Звездата победи с единодушно съдийско решение претендентът за титлите му Едгар Берланга. Така Канело (62-2-2, 39 нокаута) запази титлите си на WBA Super, WBC и WBO в суперсредна категория (76,2 кг). За пуерториканеца това бе първо поражение в кариерата.

Канело още от началото опита да притисне претендента. Левите крошета на Канело са доста добри. Шампионът също така нанасяше много удари в тялото. Берланга трябваше да отврне на удара. И двамата бяха санкционирани с фаулове във втори рунд. Изглеждаше, че приемат мача лично.

В трети рунд дойде нокдаун! Канело финтира противника и го повали с ляво кроше в началото на 3-ия рунд. Той се опита да довърши противнига, но Берланга удържа позицията си и дори опита да отвърне.

На моменти претендентът успяваше да задържи много добре шампиона, а на няколко пъти той контрираше със страхотни комбинации. Но като цяло Берланга не беше ефективен.

В 7-ия рунд Берланга отново се озова на платното. Този път той падна сам - нанесе удар, пропусна и се озова на пода. Претендентът се изнерви и опита да играе мръсно. Направи нов фаул в 8-ия рунд. Пуерториканецът демонстративно удари с глава, а мексиканецът отговори с удар след спирането на съдията.

Канело получава фаул за това, че се прави на готин. Обърна гръб на съперника си и отиде в ъгъла си преди гонга. Берланга се хвърли в опит да накаже неуважението. В 11-и рунд Берланга бе доста зле ударен. Едва се прибра в ъгъла си след гонга. Последният рунд на Берланга беше запомнящ се. Той може би дори спечели частта. Но Канело Алварес бе много по-добър по време на мача. Оценки на съдиите: 117-110, 119-109 и 119-109 в полза на шампиона.