Промоутърът Еди Хърн обяви, че евентуален двубой между шампиона на WBA, IBF, IBO и WBO в тежка категория, Антъни Джошуа, и Тайсън Фюри може да се проведе в Саудитска Арабия. 

И двамата боксьори са от Великобритания, но въпреки това има голяма вероятност да изиграят двубоя си извън пределите на родината си. 

"Правителството ни не инвестира в организиране на големи събития във Великобритания, просто защото няма такава нужда. Тук всеки уикенд се провежда футболен мач от Висшата лига, на който се продават между 50 и 80 хиляди билета."

"В други държави като Нигерия, Конго, Китай, Саудитска Арабия, Катар и Абу Даби, правителствата и министерствата на туризма разполагат с огромни бюджети, които биха изразходвали за привличане на важни събития. Така те показват своята страна пред света като интересно място за туризъм", обясни Хърн.

"Някой ми писа снощи: "Как, по дяволите, Саудитска Арабия, Еди? Кой го е грижа за парите? Не бъди толкова алчен, просто уреди боя в Англия". Но аз ще отида при момчетата и ще кажа: "Момчета, можете да спечелите по 150 милиона долара за битка в Саудитска Арабия или по 40 милиона за битка във Великобритания". Замислете се. Ако разликата беше 10 милиона, окей, но вече не е така. Когато се бият на друго място, получават два пъти повече. Невъзможно е да игнорираме това. Особено когато става въпрос за двубой, който се случва само веднъж", призна Хърн.