Катар е поредната страна, която се включва в битката за домакинство на мача между световния шампион на WBO, WBA, IBF и IBO в тежка категория, Антъни Джошуа, и Кубрат Пулев.

Международната боксова федереация (IBF) постави срок до 31-ви януари за окончателно разбирателство между двата щаба. В противен случай ще има търг и спечелилата го компания изцяло ще организира сблъсъка, без да се допитва до мнението на самите боксьори. 

Според досегашните информации, основните разногласия между екипите на Джошуа и Пулев са за мястото на мача. Българинът предпочита Истанбул. Има и опция Саудитска Арабия, а пред колегите от Би Ти Ви Ивайло Гоцев сподели, че Катар също е замесен в играта.

От своя страна, Джошуа иска мача да е в Лондон, тъй като предпочита да се бие пред родна публика. 

"Мач ще има, но мястото ще бъде изненада за всички. Все още има няколко варианта. Има и нов такъв, който тепърва ще дискутираме", заяви Гоцев. 

"В последните няколко дни влезе още един силен играч в надпреварата. Това е Доха, Катар. А това наистина е силен играч, няма смисъл да обяснявам."

"Еди Хърн казва много неща. Мисли едно, прави друго. В петък ще се знае всичко. Провеждаме активни разговори всеки ден. Днес също ще се чуем. Вярвам, че всичко ще се случи. Кубрат е готов, виждате за каква машина става въпрос", сподели Гоцев.