Световният шампион на IBF, IBO, WBA и WBO в тежка категория Антъни Джошуа иска да се срещне с победителя от Дионтей Уайлдър - Тайсън Фюри, но не е съгласен хонорарите да се разпределят 50 на 50. 

Реваншът между двамата боксьори е насрочен за 22-ри февруари в MGM Grand в Лас Вегас, САЩ.

Промоутърът на Джошуа, Еди Хърн, спомена в няколко интервюта, че е предупредил AJ, че за да се договори подобен супердвубой, вероятно ще е необходимо финансите от сделката да са 50-50. Мнението на Джошуа обаче е по-различно. 

"Какви са аргументите на Хърн?", каза Джошуа.

"Когато Анди беше шампион, след като спечели коланите, се вдигна голям шум за това къде трябва да се проведе реваншът. Той беше шампионът, но той ли трябваше да вземе решение? Когато си една от движещите сили в тежка категория, има какво да кажеш. Когато взема колан, мога да изявявам претенции за 50-50", заяви Джошуа. 

"Всичко трябва да ми бъде обяснено. Не разбирам защо разпределението трябва да е 50-50. Когато загубих, това беше най-голямата изненада. Когато се върнах пък, беше най-голямото завръщане. Искам всичко, искам 70%. Наскоро направих най-голямото завръщане в историята на бокса", призна AJ.

"Така че ще трябва да ми обяснят защо да не взема 70%. Трябва да има смисъл за мен. Трябва да го разбера. Отивам на война. Трябва да знам защо отивам там."