Промоутърът Еди Хърн (Matchroom Boxing) все още е впечатлен от най-значимата битка през октомври - през уикенда в Рияд, Саудитска Арабия, абсолютният дебютант в бокса, ММА боецът Франсис Нгану, почти победи шампиона на WBC Тайсън Фюри.

Какво общо има това с боеца на Хърн, бившия шампион в тежка категория Антъни Джошуа (26-3, 23 нокаута)? Очевидно резултатът от двубоя между Фюри (34-0-1, 24 нокаута) и Нгану е убедил бизнесмена, че в дивизията няма по-силен от Ей Джей.

„Почти всички фенове смятат, че Нгану е победил“, заяви Хърн пред IFL TV. „И ако не е спечелил, то е загубил с един рунд. Мисля, че Франсис си е заслужил правото да получи втори пореден мегасблъсък в бокса. Не казвам, че двубоят между Нгану и Джошуа трябва непременно да се случи. Но ако му се отдаде възможност, бих посъветвал Антъни да се възползва от нея. В края на краищата това вероятно е най-голямата битка в бокса в момента“.

„Джошуа ще победи Нгану със самочувствие. Битката между Джошуа и Нгану е по-голяма от тази между Фюри и Усик. Това е моето мнение. Може би не е по-голяма от боя Джошуа срещу Фюри, но какъв е смисълът да говорим за него сега, при положение че Тайсън е длъжен да даде мач на Олександър? Бих искал най-накрая да видя как Фюри и Джошуа се бият. Но това не е реалистично в момента. Но знаете ли какво ще ви кажа? Джошуа ще победи Фюри. Джошуа ще го нокаутира. Ей Джей иска отново да стане световен шампион. Това е неговата цел. Наблюдаваме внимателно ситуацията около пояса на IBF. Ако тази титла се освободи, искаме да се бием за нея“.

„Това, което Джошуа иска най-много от всичко, е да се бие с Дионтей Уайлдър. Това е мегасблъсък. Той е говорил с мен за това повече от веднъж. Но никога не сме говорили за евентуален двубой с Нгану. Това са само моите разсъждения в момента. Но вярвам, че ако се появи възможност, трябва да се възползваш от нея, защото това е много голяма битка. Моят съвет е да я приемете. 100%“.