Промоутърът на Кубрат Пулев - Ивайло Гоцев, беше част от пресконференцията на Кобрата и Махмуд Чар, които ще се борят за титлата на Световната боксова асоциация (WBA) на 30 март в „Арена София“.

„Шансът, който имаме сега, е шансът на професионалния ни живот. На мен и Кубрат. 30 години сме чакали да стигнем до софийската сцена за тази титла. Просто нямам думи. За нас е голяма заслуга. Титлата не е спечелена, но противникът е сериозен. Не е случаен. Наистина е добре обигран. Има опит в кикбокс. Шампион и боец е. Не е дошъл тука на гости. Той е на границата, която трябва да преминем, за да постигнем нашата цел.

Снимки: Startphoto.bg
49 снимки

„Тук става въпрос за българска история. Тя продължава. Вие сте част от историята. Не трябва да проспиваме момента. Този спектакъл не е виждан и не е чуван по нашите земи. Очаквайте изненади. Ще бъдат добавени имена. Ще има една женска изненада – Джоана Нуамеруе. Нашата мечта може да се превърне в кошмар от Махмуд Чар. Той е много сериозен“.

Гоцев разкри, че има шанс победителят от големия сблъсък в София да се изправи срещу някого измежду Тайсън Фюри и Олександър Усик, които ще се бият на за титлата абсолютен шампион в тежка категория на 18 май в Рияд, Саудитска Арабия.

Снимки: LAP.bg
45 снимки

„Такъв ще бъде спектакълът на 30 март – кой ще излезе на върха, кой ще бъде Световен шампион, как ще се представи? Много зависи от двамата боксьори, защото те са един от десете противници на самата класация в тежка категория. В момента се инвестират много пари в бокса, в Рияд, в Саудитска Арабия. Те държат на всички въпроси да бъде отговорено като направят един обединителен турнир на всички категории. Тоест – да има един световен шампион и четирите титли да се обединят в една. Това е целта. Много зависи как ще се представят двамата. Говорим с Matchroom. Ние наистина се интересуваме от среща с Тайсън Фюри. Не отписвам Олександър Усик, но ако Тайсън Фюри е готов, се надявам някои от двамата да се изправи срещу него“, заяви още Гоцев.