Тайсън Фюри разкри защо се е отказал от титлата на Ring Magazine за най-добър боксьор в тежка категория, въпреки че е знаел, че няма да се оттегля от бокса. Шампионът на WBC освободи пояса на Ring Magazine, който сега вече е притежание на Олександър Усик след победата му над Антъни Джошуа.

Причината Фюри да се откаже от титлата е, че иска да изпревари легендата Мохамед Али. Ако Циганския цар спечели отличието отново ще се изравни с Али като трикратен носител на пояса. Очаква се съвсем скоро Фюри да уговори мач с Усик, който да обедини всички титли в категорията.

„Отказах се от този пояс, за да мога да се бия пак за него“, заяви Фюри пред SecondsOut. „Знаете ли защо? Защото ще бъда трикратен носител на титлата на Ring Magazine в тежка категория. Толкова съм уверен, че ще победя Усик“.

34-годишният Фюри спечели за първи път пояса с победата си над Владимир Кличко през 2015. Тогава той взе титлите на WBA, IBF, WBO и IBO. Той си върна пояса през 2020 г. с впечатляващ нокаут в седми рунд срещу Дионтей Уайлдър в Лас Вегас.

Фюри защити пояса два пъти срещу Уайлдър и Дилиън Уайт, преди да го оваканти миналият месец.