Промоутърът на Тайсън Фюри Франк Уорън смята, че боя на клиента му с Олександър Усик е равносилен на финал на световното първенство по футбол. Циганския цар е готов да излезе от пенсия, за да се боксира с Усик в мач обединяващ всички пояси в тежка категория. В момента Фюри е шампион на WBC, а Усик държи WBA, WBO, IBF, IBO и Ring Magazine.

Първоначално се очакаше такъв мач да се състои в Саудитска арабия, където Антъни Джошуа загуби от Усик по-рано този месец. Друг от промоутърите на Фюри – Боб Аръм обаче смята, че Катар, който е домакин на световното първенство по футбол е добра кандидатура.

„Такъв мач между Фюри и Усик е като финал на световното първенство, но в бокса. Това е най-големият мач в дивизията. Битката е за четири колана и тези момчета искат да получат много пари. Тайсън е готов за този мач, когато и където и да е. Усик също“, обяви Уорън.

Промоутърът призна, че Усик ще е „най-добрият боксьор“, който Фюри е срещал. И двамата нямат загуба в кариерата си. Уорън обаче е убеден, че Циганския цар ще победи.

„Технически, Усик е най-добрият съперник, който Тайсън е имал. Но Фюри е твърде голям за него. Тайсън също така е и бърз. Джошуа направи някои силни удари, но бяха единични. Тайсън има бързи ръце, движи се добре и не виждам как Усик може да го притисне. Тайсън е милион пъти по-добър боксьор от Джошуа и удря много по-силно“, завърши Уорън.