Тайсън Фюри има намерение да се изправи на ринга срещу сънародника си Джо Джойс. Непреодолимата сила ще е резервен вариант, ако не се стигне до договорка с Олександър Усик за обединяване на всички титли в тежка категория. Циганския цар ще се бие в началото на декември срещу Дерек Чисора, а боя с Усик трябва да е догодина, най-вероятно през март.

Има голяма вероятност Усик да се изправи срещу Филип Хъргович в началото на 2023 г. и това накара Фюри да определи вероятен заместник. Джо Джойс няма загуба до момента и се превръща в един от елитните боксьори в тежка категория.

„Ако Усик не иска да се бием нека да направим среща с Джойс на Уембли. Джо, стягай се и влизай във форма. Ако онзи от средна категория (б.а. Усик) не иска, ти си в играта“, обяви Фюри.

„Ще се бия три пъти през 2023 г. Джойс може да е един от тези мачове. За мен Джо е №3 в тежка категория, защото според мен само аз мога да поема силата на Дионтей Уайлдър“, добави Фюри.

Циганския цар въобще не иска да чуе за Антъни Джошуа, който провали „Битката за Британия“. „За този страхливец не искам да чувам“, заяви Фюри.