Тайсън Фюри призна, че едва ли ще завърши кариерата си на боксьор без загуба, защото е толкова пленен от спорта, че смята да се състезава до 50-ата си годишнина. 34-годишният шампион в тежка категория на WBC няма поражение до тук в кариерата си, а следващия му съперник е Дерек Чисора. Боят е на 3-и декември на стадиона на Тотнъм в Лондон.

Фюри сравни своята кариера с тази на легендата Роберто Дюран, който остана на ринга до петдесетте си години и бе истинска сензация в супер средна.

„Просто не мога да спра. Ще бъда като Роберто Дюран, защото просто не знам нищо друго. Най-вероятно ще загубя рекорда си без загуба, защото той не означава нищо за мен вече. Мислех си, че да бъда непобеден шампион като Роки Марсиано ще бъде голямо нещо за мен. Но сега вече знам защо всички велики боксьори страдат. Защото те просто не могат да спрат. Колко пъти може да играеш с огън в сърцето преди да изгориш?“, обяви Фюри.

След като пропаднаха опитите да организира мач с Антъни Джошуа, сега Циганския цар иска да срещне Олександър Усик в мач обединяващ титлите.

„Ако Усик иска да се бие, а досега разбирам, че той иска да го направи, то това е мача, който искам и аз. Това ще се случи догодина в Саудитска арабия. Бъдещето е светло и аз няма да ходя никъде“.