Непобеденият Тайсън Фюри, който преди десетина дни обяви за втори път, че се оттегля от бокса, коментира мача между Антъни Джошу и Олександър Усик. Украинецът спечели с разделено съдийско решение и задържа поясите си на WBA, WBO, IBF и IBO, като към тях добави овакантената от Фюри титла на Ring Magazine.

След мача Фюри публикува голяма тирада, в която увери феновете си, че ще се завърне на ринга, вероятно за да се изправи срещу украинеца Олек Усик.

"И двамата бяха гадни“ обяви Фюри. „Това беше една от най-лошите битки за титлата в тежка категория, които съм виждал. Това беше глупост. Беше гадно".

Британският боксьор продължи да гарантира, че ще се завърне, като каза следното: "Извадете си чековата книжка. Циганския цар ще остане тук завинаги". Той също така беше много оптимистично настроен за шансовете си, като увери, че "ще унищожи и двамата в една и съща вечер".

Това е щастливо развитие за феновете на бокса, като се има предвид, че в интервюто си след мача Олександър Усик обяви, че ще се боксира отново само ако е срещу Фюри: "Искам да се бия с Тайсън Фюри, ако не се бия с Тайсън Фюри, тогава няма да се бия изобщо", каза украинският шампион.

Фюри има срок до 26 август да потвърди оттеглянето си официално пред WBC. Мнозина вярват, че това няма да стане и Циганския цар ще срещне Усик.