Британският боксьор Антъни Джошуа отдаде заслуженото на Олександър Усик след втората загуба от украинеца. Снощи Усик спечели срещу Джошуа и успя да защити титлите си в тежка категория във версиите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO). Битката в реванша се проведе в Джеда, Саудитска Арабия и след 12 рунда зрелищен бокс съдиите присъдиха успех на Усик по точки.

БГНЕС / BGNES
10 снимки

След края на срещата Джошуа взе два от коланите на Усик и ги постави на пода, след което се отправи към съблекалните. Все пак британецът се върна на ринга и каза няколко думи за публиката.

„Усик е адски добър боксьор. Това, което направих, е просто емоция. Ако знаехте моята история, щяхте да разберете страстта. Аз не съм аматьор. Щях да вляза в затвора, но ми платиха гаранцията и започнах да тренирам. Това показва страстта, която влагаме във всичко това. За да ме победи тази вечер, този човек е положил упорит труд, така че моля ви, аплодирайте го, той е световен шампион в тежка категория! Този човек е феноменален”, сподели Джошуа.