Антъни Джошуа избухна в сълзи на пресконференцията, след като загуби решителния си реванш с Александър Усик. След като се провали в опита си да си върне обединените титли на WBO, WBA и IBF в тежка категория от своя украински опонент, той беше видимо ядосан на ринга след състезанието.

Говорейки в началото на пресконференцията след двубоя, бившият шампион все още беше обзет от емоции. Опитвайки се да обясни как се чувства, той се поколеба, докато се опитва да сдържи сълзите си, хванал главата си с ръце.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

„Не чувствам нищо", каза той в началото, докато се опитваше да се примири със загубата, призна: "Разстроен съм дълбоко в сърцето си."

Anthony Joshua broke into tears during his post-fight press conference following his defeat to Oleksandr Usyk. pic.twitter.com/oJAuJzu9TF

— Sky Sports Boxing (@SkySportsBoxing) August 21, 2022

Непосредствено след двубоя той хвърли два шампионски колана от ринга, излезе за момент от арената, преди да се върне, за да грабне микрофона, като първоначално не даде шанс на Усик, шампионът, да говори.

Той обясни това поведение, като каза: „Бях ядосан на себе си. Не на никого, само на себе си. Затова си помислих, че трябва да се махна оттук, защото съм ядосан. Като всеки, когато си ядосан, прави глупави неща. Тогава разбрах, че това е спорт. Нека постъпя правилно. Тогава просто говорих от сърцето си“, завърши той.

Това е трето поражение в кариерата на Джошуа и второ от Усик. Първата загуба въобще за британеца бе от Анди Руис Джуниър през 2019. Според мнозина загубата в Джеда снощи е края на кариерата на Ей Джей. Усик остава непобеден в 20 мача на професионалния ринг.