Антъни Джошуа показа колко сериозно се труди във фитнеса, докато се подготвя за предложения реванш срещу Дилиън Уайт. В момента Ей Джей е в Тексас с новия треньор Дерик Джеймс и се подготвя за следващия мач.

А Джошуа пусна феновете да надникнат в неговия тренировъчен лагер, като качи снимка на мъртва тяга с огромно количество тежести. AJ изглеждаше тромав на снимката и феновете останаха разделени в секцията за коментари.

Единият каза: „Продължавай да работиш здраво, шампионе“. Друг добави: „Докажете, че съмняващите се грешат“. Един възрази: „Не си ли научил, че не става въпрос за вдигане на тежести?“ Друг се съгласи: „Обичам го. Но това не печели битки.“

Джошуа се върна с победа през април, побеждавайки Джърмейн Франклин със съдийско решение. И сега той преговаря за следващите си две битки, срещу Уайт и Дионтей Уайлдър.

Промоутърът Еди Хърн прекара миналата седмица в преговори за сделка за срещата на Ей Джей с Уайлдър в Саудитска Арабия. Но Уайт вече подписа и договор за реванш с Джошуа на 12 август в O2 Arena, който може да бъде обявен тази седмица.

Хърн каза пред Boxing News в събота: „Поставяхме крайни срокове, удължавахме крайните срокове, за да свършим нещата и искахме да обявим днес. Но е много вероятно понеделник или вторник да бъде официалното съобщение.“

Миналата седмица Хърн се срещна с представители от Саудитска Арабия, за да финализират условията за двубоя на Джошуа с Уайлдър и разговорите трябва да продължат тази седмица.

„Очевидно с нашите срещи със Саудитска Арабия в петък, ние сме на наистина страхотно място, ние на практика имаме сделка, договорена по принцип, предмет на няколко финални дискусии“.

„Ще се срещнем отново с тях в понеделник. Мисля, че сме на добро място, но искаме да се бием на 12 август и е важно за неговото развитие и инерция да го направи и това все още е планът.“