През май в Рияд, Саудитска Арабия, британецът Тайсън Фюри (34-1-1, 24 нокаута) изгуби възможността да стане първият абсолютен шампион в дивизията от 25 години насам, като загуби в обединителен мач от украинеца Олександър Усик (22-0, 14 нокаута).

През декември двамата най-добри бойци в тежка категория ще имат незабавен реванш. Но този път на карта няма да бъдат поставени всички пояси в тежка категория. Вчера Усик се отказа от титлата на IBF и на 21 септември в Лондон (Англия) за нея ще се бият Антъни Джошуа (28-3, 25 КО) и Даниел Дюбоа (21-2, 20 КО).

Вчера Джошуа направи внезапно признание: "Радвам се, че Фюри не успя да стане абсолютен световен шампион. Той е просто един идиот. Ако на негово място беше някой друг, вероятно щях да се съглася, че е жалко, че няма да може да се бие с Усик за всички пояси. Но Фюри... Винаги съм казвал, че е идиот, който се държи много неуважително с опонентите си. Лично на мен не ми пука за нищо от това. Но отстрани изглежда, че когато се нахвърля върху другите, това го кара да се чувства по-добре и по-уверен".

Джошуа твърди, че не се съревновава с Фюри: "Не се съревновавам с никого. Състезавам се само със себе си. Казвам това, което мисля. Той говори глупости за другите, само за да се почувства по-добре. Не мисля, че това е нормално. Начинът, по който не уважи Усик, наричайки го заек и средна категория...Това ще донесе ли някакви дивиденти на бокса?"

"Вярвам, че ако аз уважавам опонента си, а опонентът ми уважава мен, това е единственият начин да повишим репутацията на бокса. Защото тогава феновете знаят, че това е битка между двама елитни боксьори. А Фюри постоянно се опитва да направи така, че в очите на феновете противникът му да изглежда като случаен пич от бара. Фактът, че Фюри беше зашлевен на ринга след това, според мен е съвсем в реда на нещата. Той получи това, което заслужаваше", каза Джошуа.