Антъни Джошуа се прицели в Тайсън Фюри в импровизиран FaceTime с дългогодишния си съперник. Ей Джей се свърза с Циганския цар в сряда само няколко часа след обявяването на септемврийския му сблъсък с Даниел Дюбоа.

34-годишният Джошуа не беше приключил с подигравките към Фюри за поражението му от Олександър Усик миналия месец и го нарече "идиот", когато кралят на саудитския бокс Турки Алалшик реши да се свърже с бившия шампион на WBC в тежка категория чрез FaceTime.

И той не спести думите си, след като Алалших каза на Фюри, че воинът от Уотфорд го чака.

Джошуа каза: "Чакам те, чакам те." 35-годишният Фюри веднага отговори: "Давай, ще го направя. Ще свърша тази ши..на работа."

На фона на целия смях Джошуа отговори строго: "Не, няма да го направиш, но така или иначе, аз те чакам."

Фюри, който ще се опита да се справи с Усик на 21 декември, отвърна предизвикателно: "Ще си свърша работата."

Джошуа отново подчерта за многото пари, които очаквата двамата в битката, като каза: "Така или иначе, аз те чакам."

"Вижте - каза Фюри в отговор на вълнението на Алалшикх от дългоочакваната им битка за Британия. "Първо ще го направя, а след това ще се бия с него там".

На Джошуа очевидно му е писнало от многократните клетви на Фюри да отмъсти за първата си професионална загуба, като заяви: "Престани да използваш това (посочва устата) и използвай това, (вдигайки юмруците си)."

Фюри, който вече се върна в залата за подготовка за Усик, отговори: "Ще ги използвам и двете по лицето ти, ти, голям грозен досадник."

"Замълчи", отвърна бившият двукратен обединен шампион Джошуа. "Приличаш на домат. Сложи си малко слънцезащитен крем, идиот. Изглеждаш като домат."

Алалшик започна да приключва разговора, като обеща да се види с Фюри в четвъртък, което накара Ей Джей да каже: "Ей, ще се видим и утре. Ще чакам и тук."

Феновете на бокса по целия свят чакат от близо десетилетие битката за Британия между Джошуа и Фюри да се осъществи. Ей Джей признава, че ще стиска палци на Фюри да си отмъсти на Усик в двубоя им в Рияд в края на годината. Той каза: "Искам той да спечели реванша, в известен смисъл. Вече не ме интересува дали ще спечели или ще загуби. Просто искам да се бия с него. Това се проточи. Фюри се скапва с много хора, той не се бие с много хора, с много хора от най-високо ниво. Той трябва да се заеме с това, да дойде и да се бие с мен и да спре да ми губи времето. Не искам да чакам да стана на 40, 41, 42 години, за да се бия с него."