Джордж Форман е смятан за един от най-великите боксьори в тежка категория за всички времена и е споделял ринга с Мохамед Али, Джо Фрейзър и Ивендър Холифийлд. Повечето биха предположили, че паметният сблъсък на Форман с Али в Заир, наречен "Мелето в джунглата", в който Али изненада всички и го нокаутира в осим рунд, ще накара Форман да смята "Най-великия" за най-добрия боксьор, срещу когото някога се е изправял.

Въпреки това Големият Джордж обясни пред RingTV, че най-сериозният противник, с който се е бил е - Рон Лайл.

"Трябва да кажа Лайл, защото той ми даде най-трудния двубой в кариерата ми. Той ме удари толкова силно, повали ме, после аз го свали, но той се изправи. Това беше най-трудната битка, която някога съм водил в живота си. С Мохамед Али можех да правя каквото си искам, но се уморих и той успя да ме нокаутира. Ако уважавах повече Али, можех да се движа на определени етапи в този бой и да запазя енергията си, но не можех да се движа с Рон Лайл, защото той щеше да ме убие“.

През 1976 г. двамата с Лайл провеждат епична петрундова битка, която завършва с победа на Форман с нокаут, а двубоят е отличен с наградата "Битка на годината" на списание Ring за 1976 г.

По-рано тази година излезе биографичен филм за невероятния живот на Форман, който описва пътя му до превръщането му в най-възрастния световен шампион в тежка категория за всички времена през 1994 г., на 45-годишна възраст.