Двукратният световен шампион в тежка категория - Джордж Форман сподели, че дава съвети на Дионтей Уайлдър след поражението му с технически нокаут от Тайсън Фюри през февруари в MGM Grand в Лас Вегас.

Това бе първа загуба за Уайлдър в кариерата, който отстъпи пояса на WBC, след като бе свален 2 пъти в нокдаун и впоследствие спрян в седмия рунд.

Форман ракри, че е преживял подобно крушение, когато бе спрян от Мохамед Али през 1974 година в Киншаса по време на сблъсъка, който завинаги остана в историята на бокса като „Тътен в джунглата“.

„Добре си поговорих с Уайлдър, много добре си поговорих с него. Разговаряхме, защото се оказах в същото положение, когато неочаквано загубих титлата си в Африка. Само аз знам през какво преминава,“ казва Форман пред TMZ Sports.

„Той ще трябва да живее със загубата от Фюри, но мога да му покажа не само как да го направи, а и да се върне по-добър. Говорихме дълго по тези теми", допълва още той.

Форман вярва, че Уайлдър може да победи Фюри с необходимите корекции.

„Не само да го победи, но Уайлдър може да го направи лесно. Дайте му още един шанс и той ще ви покаже,“ завършва най-старият световен шампион в тежката категория./fight-bg.