Звездата от социалните медии Джейк Пол ще се бие с Андерсон Силва на 29 октомври. Срещата бе обявена официално днес от Showtimeboxing. Силва е шампион в средна категория на UFC. Боят ще е в Глендейл, Аризона, в зала „Джиларивър Арина“.

Мачът между двамата бе в процес на организация от известно време. Още преди седмица бе обявено, че такава среща ще има, но нямаше официалната информация. Тя вече е факт и стана ясно, че битката ще е в 8 рунда, а максималното тегло на участниците е 187 паунда или 85 кг.

25-годишният Пол има пет победи от пет мача на ринга, а последните му срещи пропаднаха. Той трябваше да се бие с Томи Фюри, полубрат на Тайсън Фюри, но той не получи виза за посещение на САЩ. След това Пол си уговори бой с Хасим Рахман Джуниър, но и тази среща не се състоя, защото професионалният боксьор не спази условията за тегло.

Чак тогава Джейк Пол се ориентира към среща с Андерсон Силва. ММА боецът е на 47 години и има 34 победи и 11 загуби в профикариерата си. Той защити титлата си в средна категория на UFC 10 пъти в поредица от 17 поредни победи.