Гари Уайлдър, бащата на бившия шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (43-4-1, 42 нокаута), не смята, че е време синът му да прекрати кариерата си. Той е точно на противоположното мнение в сравнение с майката на боксьора, Дебора Уайлдър, която помоли сина си да спре.

Уайлдър претърпя 4 поражения в последните 5 двубоя. Три от тях загуби рано. Включително последния мач - през уикенда в Рияд, Саудитска Арабия, Бронзовия бомбардировач беше брутално нокаутиран от Жилей Жан (27-2-1, 22 нокаута).

Бащата на Уайлдър е убеден, че проблемът не е във възрастта. И смята, че сина му може отново да е сред силните в дивизията.

„Сине, в твоя ъгъл ти трябва човек, който да уважаваш. Имаш нужда от треньор, а не от помощник“, обяви Гари Уайлдър пред вестник USA Today. „Вярвам, че не е твърде късно за Дионтей да се завърне. Вярвам, че той може да прекара още няколко години на добро ниво. Всичко е свързано с това, че Дионтей винаги е бил слаб. А треньорът Малик Скот се опитва да го преобрази, да го направи боксьор. Очевидно е, че Дионтей не се чувства комфортно с това. Докато продължава да се опитва да бъде боксьор, той ще продължава да губи“.