Тели Суифт, годеницата на бившия шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (43-4-1, 42 нокаута), е получила временна ограничителна заповед. На боксьора е забранено да се доближава до нея на по-малко от 100 ярда (малко над 90 метра).

Родената във Филипините телевизионна звезда Суифт е обвинила боеца в домашно насилие. Според нея бившият шампион постоянно я обиждал и заплашвал. Тели се възползвала от отсъствието на Дионтей - подала жалба в момент, когато Уайлдър не бил в САЩ. През миналия уикенд бившият шампион загуби брутално в Рияд, Саудитска Арабия, от китаеца Жилей Жан.

Тали и Дионтей са заедно от 2015 г. насам. Те се сгодиха през 2018 г. Суифт твърди, че през това време Уайлдър я е "душил поне пет пъти". Според нея "веднъж в пристъп на ярост той задържа главата ми във възглавницата толкова дълго, че едва не се задуших". Според разказа на бившата приятелка на боеца, той я е наплюл няколко пъти. Тя казва, че Дионтей е получил достъп до лаптопа ѝ, след което е започнал да пише заплахи към нейни приятели и колеги от работата.

Тели казва, че бившият шампион постоянно ѝ се подигравал, заплашвал да унищожи личните ѝ вещи и "изисквал да има сексуален контакт с него по три пъти на ден". А през април той изгонил Суифт от къщата, въпреки че дамата току-що била претърпяла инвазивна процедура.

По данни на Тели сега тя живее заедно с 6-годишната им дъщеря. Твърди се обаче, че Дионтей продължава да я тормози. Тя се опасява, че "Уайлдър може да упражни физическо насилие над мен. В края на краищата той ме е малтретирал и преди и твърди, че е бесен на мен от април".

До момента Уайлдър не е коментирал ситуацията.