Дионтей Уайлдър вече се цели в мач срещу победителя от мегасблъсъка между Олександър Усик и Антъни Джошуа, който ще е на 20 август в Джеда, Саудитска Арабия. В последната година имаше много слухове, че Уайлдър ще се оттегли, след двете поредни загуби от Тайсън Фюри. Промоутърът Франк Уорън обяви, че през октомври Уайлдър ще се върне на ринга.

Първият му мач ще бъде срещу Робърт Хелениус, но Уайлдър, който е №1 в ранглистата на WBC, иска да се бие с победителя от реванша между Усик и Джошуа.

Мениджърът му Шели Финкел даде повече светлина относно евентуалните съперници, които вълнуват бившия шампион. От спряганите имена става ясно, че Бронзовият бомбардировач няма намерение да се среща с Дерек Чисора, който го призова като съперник, след като победи Кубрат Пулев.

„Чисора току що едва спечели срещу Пулев.“ каза Финкел. „Никакъв шанс. Може би победителят от реванша на Усик – Джошуа. Не знам какво прави Фюри. Ако Джошуа победи, това ще е огромна битка между тях двамата във Великобритания. Но около мача на Усик има толкова въпросителни, че просто седим и чакаме резултат“.

„Не ми пука какво казва Фюри, докато не предприеме реални действия. Защото, ако пожелае, естествено ще има победител, но след него, не остава никой, освен нас. Каквото и да си говорим, най-големите имена в момента са четири – Фюри, Уайлдър, Джошуа и Усик“.

Запитан, дали ще се бият с някого извън тази четворка, Финкел обясни: „Имахме няколко телефонни разговора с различни боксьори и мениджърите им, но не знам доколко бяха сериозни. Ще изчакаме развитието с шампионския двубой и ако се наложи, тогава ще разгледаме вариантите за опонент извън четворката“.