Франк Уорън обяви, че Дионтей Уайлдър ще се завърне на ринга през октомври за сблъсък с Робърт Хелениус. Слуховете сериозно твърдяха, че Уайлдър ще се откаже, след като загуби от Тайсън Фюри в епична трилогия завършила миналия октомври.

Имаше няколко боксьора спрягани за противник на Уайлдър в последните месеци, включително Ото Уалин и Анди Руис Джуниър. Въпреки това промоутъра Франк Уорън потвърди плановете на Уайлдър да се завърне, говорейки за следващия мач на Джо Джойс.

„Уайлдър идва от лош нокаут“, обяви Уорън пред TalkSport. „Няма съмнение, че срещу Фюри беше тежък нокаут. Дионтей обаче ще се бие отново. Връща се през октомври. Говорим за мач срещу Робърт Хелениус, който ще бъде в САЩ“, допълни промоутърът.

Уайлдър счупи ръката си при загубата от Фюри и претърпя операция, което допълнително усложни връщането му към спорта. Мениджърите на Бронзовия бомбардировач Шели Финкел и Малик Скот обаче твърдят, че той има огромно желание да се върне. Неговото стъпване обратно на ринга веднага го превръща в кандидат за световната титла. Той и в момента е №1 в ранглистата на WBC.