Британският боксьор в тежка категория Дилиан Уайт вярва, че снощната му доминантна победа със съдийско решение (119-109, 119-109, 118-111) над Робърт Хелениус ще го постави на челно място сред претендентите за битка с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър.

"Сега би трябвало да съм претендент №1 за Уайлдър, така че това е най-важното за тази вечер. Надявам се той (Уайлдър) да победи Стивърн в предстоящата им битка, но никога не се знае. Но той е този, който искам", заяви Уайт.

Дилиан Уайт смаза от бой боксовата круша Хелениус

Уайлдър вече разкри, че е съгласен да се изправи срещу Уайт през 2018-та година, но само, ако му гарантират битка с Антъни Джошуа след това.

Дилиан Уайт от своя страна вярва, че след снощната битка с Хелениус е станал дори по-добър и вече е напълно уверен, че ще взема колана на WBC от американеца.

"Беше добра битка, имаше нещо различно. Трябваше да променя стратегията си в движение, но това беше много полезен опит за мен", заяви Дилиан Уайт.

"Той беше много добър в защита, така че просто трябваше да променя играта си, за да стигна до победата. Хелениус не ми създаде никакви проблеми, но за мен беше битка, от която научих много", добави той.