По-младият брат на Тайсън Фюри – Роман ще е поредният член на фамилията, който ще направи първите си стъпки в професионалния бокс. Той ще изиграе първия си мач през октомври. 25-годишният Роман Фюри ще се качи на ринга на специалното боксово събитие в Донкастър на 8-и октомври. Боят му ще е в 4 рунда, като още не е ясено името на противника.

Роман Фюри няма опит като аматьор в бокса и признава, че единствено е държал падовете. Това няма да го спре да опита да добави към колекцията от титли на фамилия Фюри.

Роман живее в Моркамб и тренира заедно с шампиона на WBC в тежка категория Тайсън Фюр и другия им брат Томи. „Не искам да пришпорвам нещата. Не искам да се бия за големи суми, просто защото нося името Фюри“, обяви Роман пред VIP Boxing. „Не можеш да тичаш преди да се научиш да ходиш. Тези шоу програми на VIP Boxing са идеални за мен да се науча как да се държа на ринга. Можех да имам аматьорски мачове, но аз съм около професионалисти и уча от тях“.

Преди време батко Тайсън каза за него: „Той е бъдещ шампион в полутежка категория“. Роман се е състезавал в ръгби лигата, като момче, но когато теглото му драстично се увеличило се съсредоточил върху бокса.

Семейство Фюри има огромна история в бокса. Тайсън е шампион на Световния боксов съвет в тежка категория и все още непобеден в професионалната си кариера. По-малкият му брат Томи също е непобеден до момента. Братовчедите Хю Фюри и Нейтън Горман са боксьори. Таткото Джон има опит на ринга от 13 мача, в които е спечелил 8 пъти. Чичото Питър Фюри също се е бил на ринга, а другите братовчеди Хосеа Бъртън и Анди Лий също са боксьори.