Дилиън Уайт обяви, че Тайсън Фюри трябва „да си затвори голямата уста” в социалните мрежи и да остави мача срещу Антъни Джошуа да се състои. Циганския цар обяви вчера, че оттегля предложението за „Битката за Британия”, след като екипа на Джошуа не подписа документите за боя в поставения от него срок – вчера до 17,00 ч.

Въпреки това и от двата лагера обявиха, че вчера са продължили преговорите за бой между Фюри и Джошуа. Самият шампион на WBC обяви, че ще се бие с Мануел Чар, защото „има желание и огън в него”.

„Фюри определено трябва да се успокои”, обяви Дилиън Уайт пред Скай Спортс. „Начините, по които преговаря със социалните мрежи и виковете там, където обижда хората, са смешни. Аз не съм фен на Антъни Джошуа, не харесвам никой от двамата”, добави той.

Уайт се би с Тайсън Фюри през април в опит да му отнеме титлата, но бе нокаутиран в 6-и рунд.

„Големите мачове понякога отнемат много време за подготовка. Трябва да си търпелив. Фюри трябва да млъкне и да се бие с Джошуа. Нека тази битка се състои. Ако искаш това да стане трябва да си търпелив. Има много пари, които са заложени в такъв бой и много неща са важни. Фюри просто трябва да се успокои”, допълни Уайт.

Уайт се е бил и с Джошуа. Това стана през 2015 г. Ей джей спечели с нокаут. Ако „Битката за Британия” пропадне, Уайт е готов да премери отново сили с Ей Джей.

„Ако няма бой между тях, аз съм готов да се изправя срещу Джошуа, ако той иска. Той тренира и се готви, и ако няма бой с Фюри аз съм на разположение”.