Бившият световен шампион в бокса Дейвид Хей смята, че оттеглянето от спорта ще повлияе зле на Дерек Чисора. Дел Бой ще се бие утре вечер с Кубрат Пулев и според мнозина нова загуба за британеца ще сложи край на кариерата му. Това е 45-ия мач в кариерата на Чисора, а той е в серия от три поредни поражения – едно от Олександър Усик и две от Джоузеф Паркър.

Много от анализаторите смятат, че е време Чисора да се оттегли. Той е на 38 г. и вече над 15 години е на професионалния ринг. Самият боксьор преди мача с Кобрата обяви, че няма намерение да спира.

Хей, който нокаутира Дел Бой през 2012 г. не мисли, че оттеглянето от спорта ще се отрази добре на Чисора. Мнозина твърдят, че продължаващата кариера на Дел Бой е лоша реклама за бокса.

„Аз съм на обратното мнение“, обяви Дейвид Хей. „Според мен е добра реклама това, че той продължава да губи, но въпреки това има хора, които идват да го гледат и подкрепят. Това е важното. Според мен ще е по-зле за него, ако се откаже. Ще почне да пуши, да пие. Ще умре много по-бързо без бокса“, допълни Хей.

„Боксът го държи здрав. Кара го да се грижи за тялото си, преглежда мозъка си веднъж годишно. Колко хора го правят, за да са сигурни, че са добре? Британският съвет за контрол на бокса има стриктни правила, той ги покрива и ако има някакви знаци, че не на ниво, той няма да получи лиценза си“, добавя Хей.

Чисора има 12 загуби от 44 мача в кариерата си. Повечето от тях обаче идват в равностойни срещи. Включително и една от Кубрат Пулев през 2016, дошла след съдийско решение.

„Чисора е реклама за боксьори в последния етап на кариерата си. Той изкарва пари, подкрепя семейството си и прави това, което обича“.

Сблъсъкът с Кубрат Пулев е в събота вечерта в „О2 Арина“ в Лондон.