Дерек Чисора обяви, че все още се наслаждава на рутината да бъде боксьор. Настоящото поколение британски бойци не помнят момент, в който Дел Бой не е бил част от елита в тежка категория. Следващият му съперник е Кубрат Пулев, като реванша между двамата е в събота в Лондон. Мнозина смятат, че при загуба, кариерата на Чисора приключва.

На 38 г. той има зад гърба си 44 мача като професионалист. Но самият той признава, че няма намерение да се отказва, защото харесва това, което прави.

„Наслаждавам се на бокса. Това е прекрасно нещо. Наслаждавам се на тренировките, на целия процес“, признава Чисора пред DAZN, който ще излъчва мача с Кобрата. „Когато спра да се наслаждавам, ще се оттегля“, допълва британецът.

Двамата се срещнаха преди 6 години в битка за титлата на EBU. Пулев спечели по точки. Реваншът обаче е съвсем различен за двамата. Българинът, също като Чисора, е в края на кариерата си. Той обаче спечели 4 от последните си 5 мача, включително последния срещу Джери Форест през май. Единствената загуба на Кобрата в този период е от Антъни Джошуа. Чисора пък е в серия от три поредни загуби.

„Всичко е по старому. Удари в тялото, удари горе, направи си кардиото, вдигай тежести, движи главата“, продължава Чисора. „Ударите се правят по същия начин. Не можеш да промениш много, когато си в играта толкова дълго време“, завършва Чисора.