Дерек Чисора има нов треньор преди мача с Кубрат Пулев. Срещата реванш между двамата е в събота в „О2 Арина“ в Лондон. Британецът се е разделил с дългогодишния си наставник Дейв Колдуел след поражението от Джоузеф Паркър в последната си среща.

Двамата бяха работили заедно и преди и се обединиха през декември миналата година, когато Чисора се готвеше за реванша си срещу Паркър. Боксьорът дори се премести от Лондон в Шефилд, за да работи постоянно с наставника.

Чисора твърди, че раздялата им е просто „бизнес“, но Колдуел разкри в скорошно интервю пред SecondsOut как двамата са приключили отношенията си, след като треньора го е посъветвал да се пенсионира.

Чисора твърдо смята да продължи да се боксира дори и да загуби от Кобрата в събота. Дел Бой е в серия от 3 поредни загуби и има 12 поражения от 44 мача в кариерата си.

Чисора отказа да обяви кой е новия му треньор и на въпрос за името му отвърна: „Изненада е. За мен не е, но ще видите“. След продължителни въпроси за името той се пошегува „Тренирам с Конър Макгрегър“.

Най-вероятно името на треньора му ще стане ясно по време на срещата с медиите в сряда вечер.