В събота срещу неделя Кубрат Пулев ще се изправи в битката на своя живот. Мачът за световната титла срещу Антъни Джошуа ще е показателен за пътя, който извървя Кобрата към мечтата си за световния връх.

Въпросът е дойде ли моментът на българския боксьор, който се бори да се качи на този световен връх от 2014 година. Тогава Кличко се оказа непреодолима преграда пред българина, а през 2017 година Кубрат получи контузия и не успя да се изправи срещу Джошуа.

Lap.bg
19 снимки

В дните преди двубоя Пулев коментира пред журналистите, че е готов за световната титла и световния връх, за мечтата на баща си, за своята мечта, за феновете на българина. Въпреки опитите на британците да отдалечат колкото се може повече българите от събитието, то със сигурност всеки един от нас очаква с вълнение срещата на годината в бокса, поне що се отнася до страната ни.

Пулев вече е готов да се противопостави с всичките си сили срещу британеца, който допусна поражение от Анди Руис, когато никой не очакваше тази загуба. Дали пък сега Кобрата няма също да накаже коравия британец, който защитава 4 пояса и ще е решен на всичко за успеха. 

Българинът проведе добра подготовка в родни условия предвид пандемията, която върлува в света, а сега е моментът да демонстрира как е надградил през всичките тези години. Все пак единственото поражение в кариерата му е от Кличко.

Време е Кубрат Пулев да покаже готов ли е за световния връх, за който мечтае през всичките тези години, със сигурност България е зад него, а какво ще се случи в утрешния ден ще видят всички фенове на световния бокс.

Кобра, успех!