Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа (Великобритания) не очаква лесен мач срещу претендента Кубрат Пулев.

Джошуа ще излезе на ринга срещу 39-годишния българин в събота в Лондон в защита на шампионските си колани във версиите WBA, IBF, WBO и IBO.

Двамата трябваше да се боксират в Кардиф още през 2017 година, на Пулев отказа мача заради контузия на рамото, а британецът нокаутира заместилия софиянеца Карлос Такам в десетия рунд.

Олимпийският златен медалист от Лондон 2012 Джошуа смята, че именно тогава Пулев е пропуснал най-добрия си шанс да го победи, защото преди три години не е имал необходимия опит в професионалния бокс.

LAP.bg
9 снимки

"Виждайки кой съм днес, мога да кажа, че тогава съм бил като малко паленце. Сега съм по-умен. Загубих мач и не бих искал това никога да ми се случва отново, защото знам какво е чувството. Пулев е коварен съперник. Няма да бъде лесен двубой, по-скоро е бананова кора. Но аз съм на ниво, в който не мога да играя леки или тренировъчни мачове", каза Джошуа.

Британецът е сигурен в успеха си срещу Пулев, а като следваща цел той си поставя сблъсък със сънародника си и шампион във версия WBC Тайсън Фюри.

Българинът, обаче, вярва, че ще това няма да се случи, защото той ще спечели.

Двамата ще излязат на ринга пред 1000 зрители в Лондон.

"Искам да кажа на феновете, че изложа Джошуа и ще им покажа, че идолизират грешния човек. Видял съм много грешки от Антъни. Мисля, че той не ги е коригирал. Ако се представя добре, ще го победя. Чувствам се много добре, мощен и силен", каза Пулев.