Тайсън Фюри е водил разговори с Дионтей Уайлдър от няколко седмици за четвърта битка между двамата на „Уембли“, ако боят му с Олександър Усик не се състои. Фюри и Усик в момента преговарят за условията за обедителната битка за абсолютната титла в тежка категория, която ще обедини дивизията за първи път, откакто Ленъкс Люис победи Ивендър Холифийлд през 1999-а година.

Сблъсъкът е насрочен за 29 април, също на „Уембли“, но според информациите, двамата все още са далеч от пълно споразумение, тъй като искат да се видят очи в очи по финансовите въпроси. Според World Boxing News, Фюри е толкова нетърпелив да излезе отново на ринга през април, че е подготвил потенциална четвърта битка с Уайлдър.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

Твърди се, че техни представители са водили преговори от седмици за битка на емблематичния за Англия „Уембли“ на 29 април. Фюри и Уайлдър са споделяли няколко огромни битки в миналото, като първият им двубой завърши с противоречиво равенство.

Въпреки това, Циганския Крал спечели както реванша, така и последната битка от трилогията, като и двата с нокаут съответно в седмия и 11-ия рунд. Последният двубой беше през октомври 2021-а година, който се проведе в Лас Вегас.

Уайлдър иска да се бие в Англия от няколко години, но често е избягван от Антъни Джошуа. На 37 години американецът без съмнение би искал да сложи край на последните години от кариерата си, като се изправи срещу Фюри на британска земя.

Месеци наред се подготвяше безспорната битка между Фюри и Усик, но преговорите драматично замряха през последните седмици. Саудитска Арабия беше посочена като предпочитано място за битката, но ESPN съобщи, че боят между Фюри и Усик ще се проведе на „Уембли“.