Членът на Международната боксова зала на славата (IBHOF) и бивш световен шампион Тимъти Брадли вярва, че леката категория вече не е най-трудната, най-конкурентоспособната и талантлива категория в бокса. Тимъти Брадли посочи най-заплетената дивизия в ивизион в бокса.

„Трябваше наистина да помисля върху този въпрос“, казва Брадли. „Що се отнася до мен, с минимално предимство, супер леката все още е пред леката. Вярвам, че тази дивизия има най-много таланти. Само вижте битката между шампиона на WBC Реджис Прогрейс и бившия абсолютен шампион в лека категория Девин Хейни!“

„Тази дивизия предлага много потенциални, интригуващи мачове“, каза Брадли. „Представете си огромния Райън Гарсия с неговата невероятна скорост на ръцете и сила на удара срещу изключителния тайминг, атлетизъм, скорост и сила на Теофимо Лопес. Съгласете се, това е двубой, който трябва да се види. Или Хейни срещу Лопес. И все още не сме споменали нокаутьора Роландо Ромеро, безмилостния Субриел Матиас с неговите тежки юмруци и огромен тонаж от удари. Плюс имена като Хосе Рамирес, Джак Катъръл и Арнолд Барбоса.

Брадли е уверен, че можете да вземете всеки двама бойци от този списък и да получите „страхотна, забавна, интригуваща битка. Да, тази дивизия е просто пълна с таланти. Затова следим внимателно всичко, което ще се случи в тази дивизия.”

Между другото, този месец в тази дивизия ще има много забавна битка между бойци, които Брадли не( спомена - на 23 септември в Орландо (САЩ) многократният бивш претендент от Мексико Хосе Сепеда ще се бие с топ талант от САЩ Ричардсън Хичинс .