Феновете на бокса останаха впечатлени от скоростта на Анди Руис Джуниър, който продължава да се готви за реванша срещу Луис Ортис. Двамата ще се срещнат на 4 септември в Лос Анджелис, а бившия №1 в света обяви, че е готов да се върне на върха.

Руис е свалил огромна част от теглото си, макар че не разкрива колко точно е отслабнал. Той изглежда далеч от онези 128 кг., които беше когато загуби реванша от Антъни Джошуа през 2019.

Американецът не се е качвал на ринга повече от година. Предишният му мач бе срещу Крис Ареола през май 2021, където бе повален още във втори рунд и сериозно набит. Сега обаче Руис твърди, че е готов да се върне на върха.

„Толкова съм развълнуван да се боксирам пред публика в Лос Анджелис. Това е шансът ми да докажа на всички, че мога да бъда отново световен шампион. Много съм мотивиран да срещна страхотен боксьор като Луис Ортис. Феновете могат да очакват най-доброто от мен“, заяви Анди Руис.

Ортис е на 43 г., като има 33 победи и 2 загуби в кариерата си. Последният му мач през януари бе победа с нокаут в шестия рунд срещу бившия шампион на IBF Чарлс Мартин. Мартин свали съперника си два пъти в първия и четвъртия рунд, но след това падна два пъти в шестия и съдиите спряха мача.

Това е вторият пореден мач на Анди Руис срещу съперник над 40 г. и според мнозина, той трябва да се тества срещу някой с по-силно тяло, ако иска да бъде отново №1.