Анди Руис Джуниър призна, че се е подготвил изключително добре за мача с Луис Ортис в събота вечерта, но се надява да има трети мач с Антъни Джошуа след време. Мексиканецът победи веднъж Ей Джей през 2019 г., за да му вземе поясите в тежка категория, но загуби реванша година по-късно. Сега Руис се изправя срещу ветеранът Луис „Кинг Конг“ Ортис в Лос Анджелис, САЩ.

И двата мача на Руис откакто загуби от Джошуа са срещу боксьори над 40 г. За да си осигури мач с Джошуа мексиканеца трябва да победи някои по-млади боксьори.

„Луис Ортис имаше много добри мачове срещу Уайлдър в битката за титлата и го нарани сериозно. Много хора си мислят, че Ортис ще ме победи, но аз не искам да споря с тях. Искам да го победя, за да мога да си проправя път да се бия отново с Антъни Джошуа“, обяви Руис.

„В момента се чувствам отлично. Подготовката ми мина отлично. Наблегнахме на бокса, а не на теглото. Моята цел е да се бия за пояса на WBC. Искам тази титла. Дали я държи Усик, Уайлдър или Джошуа, няма значение. Просто искам този пояс. Бих се бил и с Тайсън Фюри заради стила му. Тайсън е добро момче, въпреки че залага много на шоуто“.