Руснакът Артур Бетербиев (12-0, 12 KOs) спечели титлата на IBF в лека тежка категория, след като нокаутира германеца Енрико Кьолинг (23-2, 6 KOs) в 12-ия рунд на боксовата галавечер във Фресно, Калифорния този уикенд.

Битката първоначално бе определена като елиминационна за титлата на IBF, но в последствие бе променена на актуална битка за титлата, след като Андре Уорд обяви пенсионирането си преди няколко месеца.

Бетербиев започна срещата, използвайки мощта си и отблъскваше Кьолинг назад. Германецът бе в отбранителна позиция в по-голямата част от срещата и нямаше много шансове срещу опасния руски нокаутьор.

Един от малкото шансове пред Кьолинг се откри във втория рунд и той пласира няколко стабилни удара, но поради липсата на добра пробивна сила, Бетербиев успя да поеме ударите и да спре инерцията, която започна да набира германеца. Кьолинг остана конкурентноспособен и в третия рунд, разменяйки удари с мощния руснак и показвайки добър бокс.

Артур Бетербиев наложи контрол над срещата в четвъртия рунд с по-мощните си и по-ефективни удари. Кьолинг нямаше с какво да отговори на тежките атаки и често беше в отбранителна позиция, което принуди Бетербиев да пласира множество удари в ръкавиците на опонента си.

Бетербиев сякаш се чувстваше комфортно и просто печелеше рунд след рунд, докато Кьолинг не отвръщаше на натиска и не се опитваше да промени случващото се на ринга. Когато германеца стигна до осмия рунд, той стана първият боксьор, който е издържал толкова време срещу Артур Бетербиев. Тълпата от фенове беше недоволна, тъй като в деветия и десетия рунд битката продължаваше да се движи в едно русло, като Бетербиев работеше по пробиването на защитата на Кьолинг.

В единадесетия и дванадесетия рунд Бетербиев най-накрая нанесе доста щети, след като пласира тежки удари в главата на Кьолинг, който се оказа в глуха защита.

В последния рунд Кьолинг на два пъти падна в нокдаун и вече не бяха останали никакви сили в него, за да се изправи отново, което принуди съдията да прекрати срещата.