Последният уикенд на юни носи нови боксови емоции, предимно в ниските теглови категории. Ето някои от интересните мачове, които ни чакат в събота и неделя.

 

Теофимо Лопес – Стив Клагет, за титлата на WBO в супер лека категория

Този уикенд Теофимо Лопес отново защитава титлите си в двубой срещу неубедителния претендент Стив Клагет. Битката е в събота вечерта в James L McKnight Center в Маями Бийч, Флорида. През февруари Лопес спечели спорна победа по точки срещу Джамейн Ортис.

А преди това роденият в Бруклин боец победи Джош Тейлър в едно от най-силните си представяния в кариерата. Клагет никога не се е представял на толкова голяма сцена като тази и ще му трябва всяка частица късмет, за да излезе с победа и титлите на Лопес тук.

По-рано в кариерата си Лопес победи и Василий Ломаченко, но оттогава насам 26-годишният боец се бори да остане постоянен. Битката може да гледате по Диема Спорт, ESPN+ и Sky Sports. Началото на битката е около 6,00 ч. българско време сутринта в неделя, а програмата по Диема Спорт започва в 4,00.

 

Джеси Родригес – Хуан Франсиско Естрада, за титлата на WBC в категория супер муха

Джеси "Бам" Родригес получи висока оценка преди очаквания с нетърпение бой срещу уважавания шампион на WBC Хуан Франсиско Естрада в категория супер муха. Мачът е тази събота, 29 юни.

24-годишният претендент има за цел да си върне титлата, която някога притежаваше след преминаването си в категория муха. Битката, която е с продължителност 12 рунда, ще се проведе в FootPrint Center във Финикс, Аризона.

Родригес (19-0, 12 нокаута) е трениран от Робърт Гарсия и е страхотен в по-ниските теглови категории, като през 2022 г. победи в последователни битки такива като Карлос Куадрас и Срисакет Сор Рунгвисай. Той последва тези победи от висока класа с вероятно най-впечатляващото представяне в кариерата си през миналата година, като през декември в деветия рунд повали непобедения дотогава Съни Едуардс.

Рекордът на Естрада от 44-3 (28 нокаута) дава убедителни аргументи за участие в Залата на славата. 34-годишният боксьор е един от най-добрите "малки мъже" на съвременната епоха, като двете му победи над великия Роман "Шоколатито" Гонсалес са може би най-хубавите му моменти досега. Въпреки това анализаторите на ProBox TV Тимъти Брадли, Поли Малиняджи и Крис Алгиери подозират, че ветеранът ще трябва да се потруди, за да триумфира над боец, който е с 10 години по-млад от него.

Очаквайте началото на ринга за двубоя между Родригес и Естрада около 5:30 ч. българско време в неделя сутринта. Може да го наблюдавате по DAZN.

 

Съни Едуардс – Адриан Куриел, битка в категория муха

Съни Едуардс се завръща в играта този уикенд, когато се изправя срещу Адриан Куриел в категория муха. Британецът загуби световната си титла от Джеси "Бам" Родригес с нокаут през декември, но през цялото време беше конкурентен.

Сега той се стреми да се върне към победите на боксовия ринг и да се надява на още една световна титла. Но на пътя му стои мексиканецът Куриел, който си размени нокаути със Сивенати Нонтшинга в двата им двубоя миналата година.

Битката е опасна, но Едуардс ще бъде уверен, че неговият ловък бокс ще успее да преодолее натиска на Куриел.

Сблъсъкът на Едуардс с Куриел ще се състои в събота, 29 юни. Двубоят ще се проведе в Footprint Center във Финикс, Аризона, САЩ. Основното събитие на вечерта е сблъсъкът за световната титла на Джеси Родригес срещу Хуан Франсиско Естрада. Очаквайте началото на ринга за двубоя между Едуардс и Куриел около 4:30 ч. българско време в неделя сутринта. Може да го наблюдавате по DAZN.