Един от най-очакваните боксови мачове за годината е този уикенд. Единствената битка до тук за годината на световния шампион в тежка категория на WBC Тайсън Фюри е тази вечер. Ето кои мачове хващат окото.

Тайсън Фюри – Франсис Нгану, битка в тежка категория

Тази вечер Тайсън Фюри се изправя срещу Франсис Нгану. Циганския цар ще се сблъска с шампиона на UFC в „Битката на най-лошите“ в Рияд, Саудитска Арабия. Това е първи мач на британеца за годината. Последният му мач бе миналия декември срещу Дерек Чисора.

Фюри няма нито една загуба в кариерата си, но пояса му на WBC няма да бъде заложен в този бой, защото Нгану не е класиран от Световния боксов съвет. Все пак за победителя има специален пояс, създаден от домакините.

Според всички анализатори битката, която е в 10 рунда от по 3 минути, ще е лесна за Фюри и той не трябва да има някакви проблеми, заради липсата на опит в бокса от Нгану. Камерунецът се слави като един от най-силните удари в ММА и имаше Майк Тайсън като наставник в подготовката си за боя.

В ъндъркартата в Рияд има още големи боеве в тежка категория. Фабио Уордли и Дейвид Аделейе ще се изправят един срещу друг, като двубоя  е за британската титла в тежка категория.

Двамата преминаха през интензивни тренировки сериозна вражда, като дори се сбиха по време на първата си среща лице в лице след серия от закани един към друг. Сблъсъкът завърши с няколко порезни рани и удари по лицето на Уордли, така че нещата със сигурност ще се разгорещят, когато двамата непобедени британци се сблъскат.

В друг от мачовете в ъндъркартата се завръща бившият шампион на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър. Миналата година новозеландецът беше брутално победен от Джо Джойс, но се възстанови, като спечели последните си два двубоя. И сега той се изправя срещу 34-годишния канадец Саймън Кийн.

Началото на картата в Рияд е 20,00 ч. българско време. Основният бой се очаква да започне след полунощ. Всички мачове може да се гледат в платформата DAZN.
 

О’Шаки Фостър – Едуардо Eрнандес, битка за титлата на WBC в категория суперперо

О'Шаки Фостър ще защитава световната си титла на WBC в супертежка категория срещу Едуардо "Роки" Ернандес в спортния център "Бенито Хуарес" в Канкун, Мексико, в събота, 28 октомври.

Фостър (20-2 11 нокаута) получи вакантния пояс в Сан Антонио, Тексас, през февруари, като стана първият боксьор, победил мексиканеца Рей Варгас по точки, за да стане световен шампион от първи опит. Роденият в Хюстън боксьор отново среща мексикански съперник в първата си защита и то на мексиканска земя.

Ернандес (34-1 31 нокаута) получава задължителния си шанс срещу Фостър на родна земя и големият претендент ще се радва на първия си двубой за световна титла в Мексико. "Роки" е в серия от жестоки победи с нокаут, като през юли в Монтерей записа шестата си поредна победа в рамките на шест рунда, като в третия рунд размаза Ектор Гарсия.

Картата в Мексико стартира в 3,00 ч. в неделя сутринта българско време. Основният бой ще е около 5,40 ч. в неделя сутринта. Мачовете ще се излъчват в платформата DAZN.