KSI обяви, че е овакантил титлата си от Misfits Boxing, за да се занимава с "други планове в процес на подготовка". Превърналият се боксьор ютубър и рапър основа Misfits през 2022 г. като платформа за кросоувър двубои в стил знаменитости от социалните мрежи.

При завръщането си след тригодишно прекъсване той победи рапъра Swarmz и мексиканския боксьор Луис Пиненда, за да спечели титлата в полутежка категория. След това я защити с нокаут над геймъра Faze Temper и срещу магната на нощни клубове и професионален боксьор Джо Фурние.

Титлата бе поставена на карта и в нощта, в която KSI загуби от Томи Фюри - но всъщност той никога не я отстъпи. Сега изглежда, че KSI също няма да я защитава отново, след като се обърна към социалните медии, за да разкрие, че тя е овакантена.

"Изключително много се наслаждавах на честта да бъда шампион на The Misfits в категория полутежка. Имам други планове и не би било честно да държа тази титла повече, така че... Отказвам се от пояса и на следващия Survivor Tag ще бъде коронясан нов шампион!", написа KSI.

30-годишният KSI си взе почивка от бокса след поражението от 24-годишния Фюри. Но наскоро той потвърди, че ще се завърне тази година, като се очаква да се бие през лятото. Въпреки че реваншът с Фюри изглежда малко вероятен след скандалите и спорния край на боя.