KSI иска да се бие с Флойд Мейуедър и изпитва неприязън към боксовата легенда заради начина, по който се е отнесъл към малкия му брат Дежи Олатунджи. Това твърди треньорът на KSI Алексис Деметриадис. Дежи се би с Мейуедър в Дубай през ноември 2022 г. в демонстративен двубой.

Но Деметриадис твърди, че Мейуедър не е подходил към двубоя като към демонстрация, а е бил прекалено брутален към Дежи, въпреки че е бил призован да намали темпото. В резултат на това KSI, чието истинско име е Олайде Олайнка Уилямс Олатунджи, но често е наричан Джей Джей, търси отмъщение от името на брат си.

Друг аспект от битката между Дежи и Мейуедър, който разгневи KSI, беше, че американецът очевидно принуди съперника си да носи 10 унции ръкавици вместо чифт от 14 унции.

"Има нещо лично с Дежи, Джей Джей е разстроен от Мейуедър. Има нещо лично“ обяви Деметриадис. „През нощта смениха ръкавиците от 14 на 10, дадоха му пари за опасност, платиха му да го направи. Един от лагера на Мейуедър дойде при Дежи и каза: "Ако стане малко горещо и си в клинч, просто кажи на Флойд да се успокои малко, защото това е демонстративен бой и той ще бъде с теб".

"В един момент Дежи каза: "Става малко горещо." А Мейуедър каза: "Е*** те. Аз съм Флойд Мейуедър" и се опита да го убие. Това е малкият брат на Джей Джей. Така че там има враждебност, има апетит за тази битка за Джей Джей, той го смята за простак“.

В последния си двубой KSI бе победен от Томи Фюри с мнозинство, като показателите бяха в полза на бившия участник в "Островът на любовта" - 57-56, 57-56, 57-57. Въпреки че даде на Фюри сериозна победа, двубой срещу Флойд "Пари" Мейуедър би бил голяма стъпка нагоре.

Въпреки че напоследък е известен с участието си в демонстративни мачове, Мейуедър е един от най-добрите защитници в историята на бокса. Той се пенсионира през 2017 г. с рекорд от 50 победи от 50 професионални двубоя.

„KSI ще се опита да го убие. Там има враждебност. Тя е на лице. Сякаш Джей Джей иска да го убие. Това е битката, която той иска. "Това е лудост, лудост е да се каже, нали? Имаш YouTuber, който иска да се бие с Флойд Мейуедър“.