Мексиканският обединен шампион в суперсредна категория Саул Канело Алварес (62-2-2, 39 нокаута) нанесе първото поражение на пуерториканеца Едгар Берланга (22-1, 17 нокаута) в кариерата му. Това стана през уикенда в Лас Вегас, САЩ. Преди двубоя се предполагаше, че в този мач Канело най-накрая ще прекъсне дългата си серия без нокаут. Но Берланга показа характер - той се изправи на крака след нокдаун в 3-ия рунд и се опита да контрира с удари.

В интервю за IFL TV промоутърът на боеца Еди Хърн (Matchroom Boxing) похвали подопечния си, че е дал оспорван двубой на шампиона, наричайки го №2 в дивизията. Бизнесменът предлага Берланга да се завърне на ринга през февруари в Пуерто Рико - боецът никога досега не се е бил в страната, която смята за своя родина.

Идеята на Хърн е първо да се проведе добър, но все пак умерено междинен двубой. А след това "всички водещи имена в дивизията ще бъдат на разположение за него: Хайме Мунгуя, Кейлъб Плант, Диего Пачеко, Чарло".

В отговор Берланга благодари на промоутъра за този двубой и го сравни с предишния си опит. "Едно нещо знам със сигурност. Подписването на договор с Matchroom напълно промени живота ми. Договорът ми с Top Rank приключи, срещнахме се с Хърн и той ми даде всичко, което исках. Той е страхотен промоутър. И сега можем да направим всичко. Дори да протегнем ръка към звездите."