Джоузеф Паркър ознаменува завръщането близо до дома с мощен нокаут още в първи рунд срещу Файга Опелу днес. Бившият шампион в тежка категория изненада всички като избра малко познатия Опелу за съперник, след като победи през януари Джак Маси.

Новозеландеца се завръща към силата си след като беше нокаутиран от Джо Джойс миналата година. Срещата беше първата организирана от Ноу Лимит в Австралия. По време на вечерта в Мелбърн се състоя и боя между Никита Цзю и Бенджамин Бомбър.

Действието в Маргарет Корт Арина в Мелбърн не продължи много. Още в първи рунд. Тежък удар с дясната ръка бе началото на края за Опелу. Паркър хвана съперника на контра и го разтърси. Опелу опита да се защити, но още мощни удари от Паркър попаднаха в целта и съдията веднага се намеси, за да спре боя. Опелу издържа минута и 29 секунди. Това е първи нокаут за новозеландеца от над 3 години насам.

„Искам да благодаря на Джанго Опелу, че прие боя и даде най-доброто от себе си. Аз просто искам да съм зает… Искам да се бия. Срещу всеки, който има желание да премери сили с мен“, обяви Паркър.

Тайсън Фюри, който е много добър приятел на Паркър, бе до ринга и празнува лудо победата на своя приятел.

„Бих искал да го видя да направи реванш с Анди Руис или с Джо Джойс, а може би дори Дилиън Уайт или Ей Джей. Ще ги смаже. Джоузеф Паркър се върна на картата“, обяви Фюри.